< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.09
2017
Lleida es rebel·la contra l'embat antidemocràtic de l'estat espanyol!

​Avui la ciutadania lleidatana ha sortit als carrers per defensar el referèndum i per combatre l'embat antidemocràtic i dictatorial comès per l'estat "de dret" espanyol.

Més d'un miler de persones ens hem manifestat avui, pel Rectorat de l'Universitat de Lleida, pel Campus de Cappont de l'UdL, per la Plaça Paeria i per la Plaça Sant Joan, i per tants altres llocs.

Lleida ha tornat a mostrar la seva vessant més bonica, la seva cara rebel, i desobedient. I és que el jovent de la nostra ciutat, una vegada més, no s'ha quedat a casa mirant com li robaven els seus drets més fonamentals, sinó que s'ha aixecat contra tots aquells que promulgaven una dictadura i ha defensat, on bonament ha pogut, la democràcia i el dret a l'autodeterminació.

Les i els joves hem perdut la por. Ni la Guàrdia Civil, ni la Policia Nacional, ni la resta de forces d'ocupació pararan la voluntat d'un poble i d'un jovent que volen votar per dir Sí a la nova república.

A ells i a elles, però, se'ls nota nerviosos, i empipats, perquè saben que ja han perdut, que el poble no els hi dóna suport.

Avui la societat lleidatana, i el jovent de Lleida, hem sortit als carrers per defensar el que és nostre, i per votar lliurement el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. Tot i la victòria d'avui, encara no hem guanyat del tot. Queden una desena de dies per decidir si ens deslliurem -o no- d'aquest Estat Espanyol que no ens estima. Això només ha començat: el jovent necessitem mobilització permanent per protegir la democràcia. Jove, ara més que mai, "no podran res davant d'un poble unit, alegre, i combatiu". Visca la democràcia, i visca la terra!

Concentració davant delegació del Govern de la Generalitat Concentració davant delegació del Govern de la Generalitat