< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.08
2011
Multen a un conductor per dur el 'CAT' a la matrícula del seu vehicle

Aquesta setmana un Guàrdia Urbà de Lleida va multar un ciutadà per dur CAT a la matrícula del seu cotxe. A més, el Guardia urbà va fer la denúncia en espanyol, també se li va adreçar en aquest idioma, i tot i que el va parar per conduir massa ràpid, la multa li van posar per dur el logotip CAT al seu vehicle. A més, tot i que el conductor la va arrencar, el guàrdia el va multar igualment.

Trobem que és una incongruència que, tot i retirar el símbol, el ciutadà hagi estat multat igualment amb 200 € de multa, i ens indigna l’actitud del guardia urbà, ja que creiem que els agents de l’Ajuntament haurien d’adreçar-se a tots els ciutadants en català com a primer idioma.


Segons la denúncia, l'agent va posar la multa per, textualment: 'No ajustarse las placas de matrícula a las prescripciones reglamentarias. En el interior de las placas de matrícula delantera i trasera lleva el adhesivo europeo de CAT'.


Les JERC Lleida, com a joves, no entenem el perqué d’aquesta acció, si no és per un profund atac contra aquells què ens sentim catalans, i un espanyolisme constant que des del seu Ajuntament ens imposa. Demanem que se li retiri la denuncia i el Paer en cap doni instruccions a la guàrdia urbana perqué un fet com aquest no es torni a repetir mai més.