< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

24.01
2019
Ni Kidd Keo ni masclisme! Prou oci patriarcal!

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Lleida i l’Assemblea de Dones de Ponent valorem positivament que La Nuit Discothèque hagi cedit a les pressions del moviment feminista lleidatà i hagi anul·lat el concert previst de Kidd Keo previst pel 15 de febrer a Lleida. Volem posar de relleu la feina feta per diferents col·lectius feministes de la ciutat, ja que gràcies a ells i a la pressió a diversos grups municipals han aconseguit que la discoteca hagi hagut de cancel·lar el concert de trap del cantant. L’Ajuntament de Lleida no pot ser còmplice d’aquest atemptat contra les dones, i per això celebrem la seva decisió envers el distintiu Nits Q.

Considerem que, malgrat aquesta victòria del moviment feminista lleidatà, cal que continuem pressionant a les organitzacions i assenyalant els locals d’oci que estan perpetuant el patriarcat mitjançant actuacions de personatges que inciten a la denigració de les dones, la denigració al col·lectiu LGTBI, i la utilització de les dones com un mer objecte, com és el cas de Kidd Keo.

No obstant, alertem que encara hi ha molts locals d’oci nocturn que continuen programant actuacions de personatges que promouen la violència cap a les dones i cap al col·lectiu LGTBI. Per això cal que el moviment feminista continuï assenyalant les sales d’oci que ho promouen, ja que només així s’aconseguirà que aquests mateixos locals aturin concerts d’aquest tipus. Les administracions han de jugar un rol fonamental en aquest tipus d’esdeveniments, i han d’assegurar que aquests episodis no es tornin a produir.

El Jovent Republicà de Lleida i l’Assemblea de Dones de Ponent seguirem defensant un oci alternatiu, lliure de masclisme i LGTBIfòbia. Per això animem al moviment feminista i tots els col·lectius a treballar plegats per denunciar els més que previsibles futurs casos que succeiran. Mai més un oci sense nosaltres, mai més un oci nocturn que fomenti el patriarcat. La lluita no s’acaba, seguirem lluitant per un oci que no ens denigri ni atempti contra nosaltres, ara i sempre. Ens volem vives, ens sabem combatives.

ASSENYALEM ELS LOCALS D’OCI SEXISTA! LA LLUITA CONTINUA!

Cartell de rebuig a Kidd Keo i els espais d'oci sexista Cartell de rebuig a Kidd Keo i els espais d'oci sexista