< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.05
2012
Per una educació pública i de qualitat!

Les JERC-Lleida vam donar suport a la manifestació que es va dur a terme ahir dia 22 de maig a Lleida, junt amb milers de persones, estudiants, nens, famílies sencerers i professors que es van unir i van fer van d'ensenyament.
L'educació està patint uns atacs continus per part dels governs de CiU i PP. 

Perquè augmentaran 'un 20% d'alumnes per classe en la majoria de centres que no tenen capacitat per incloure tants alumnes per classe. (ESO i FP fins a 35 alumnes, Batxillerat fina a 40 alumnes)
Perquè augmentaran de les hores lectives dels professors, que de 18 hores s'augmentarien fins a 25
Perquè els centres podran oferir només batxillerat de ciències o lletres, de manera que es suprimirà el batxillerat artístic i social)
Perquè congelaran o reduir els complements retributius als professors
Perquè suspendran l'obligació de fer els mòduls de Formació del Professorat de 2.000 hores.
Perquè augmentaran les taxes de les matricules de les universitats fins un 60% en alguns casos.


Per tots aquests motius i per les constants retallades que sofreix l'educació vam sortir milers de persones. Per l'educació pública, laica i de qualitat  ens hem de continuar mobilitzant. L'educació és un servei bàsic i els estudiants som el futur del país, per això no podem permetre que retallin en els nostres drets, perquè un país sense un sistema bo d'educació és un país sense futur digne garantit. 

Amb l’excusa de la crisi econòmica, l’educació pública està patint un procés constant de retallades que impedeixen que els centres educatius puguin funcionar amb el nivell de qualitat exigible. L’escola pública constitueix el model més just perquè és oberta, universal, diversa i integradora, perquè reflecteix la composició demogràfica del territori i contribueix a disminuir les diferències socials. Però l’èxit d’aquest model només és possible amb unes adequades inversions econòmiques, amb un equip docent ampli, qualificat i especialitzat; amb temps necessari per coordinar i planificar el programa pedagògic, i amb espais suficients per dur a terme totes les activitats programades.

Les escoles són llocs d’aprenentatge; no pàrkings de nens. Amb totes les retallades aprovades fins ara, i les que continuarem suportant, és impossible que els nens i nenes estiguin ben atesos, és impossible donar resposta a les diferències, a les necessitats de cadascun, i és impossible garantir bons nivells d’aprenentatge. Amb aquest procés de desmantellament de l’escola pública estem eliminant les possibilitats de futur dels nostres estudiants de totes les edats. Exigim un sistema d’educació efectiu, feta per i per a les estudiants. Tots junts ho aconseguirem!