< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.06
2020
Presentem la reposta juvenil a la crisi del COVID-19

Demanen, a l’Ajuntament de Lleida com la resta de municipis del Segrià, que responguin a la pandèmia amb 6 mesures adreçades al jovent

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida han presentat, avui 8 de juny, les propostes per com combatre la crisi causada per la pandèmia sanitària del COVID-19 des d’una perspectiva juvenil. En aquest sentit, demanen al regidor de Joventut de la Paeria Ignasi Amor i a la resta de consistoris del Segrià que no abandonin les polítiques juvenils.

L’anunci d’aquestes 6 mesures ha estat realitzat a través de les xarxes socials del Jovent Republicà Lleida avui, amb el nom “Aquesta crisi no la pagarem les joves!”, pretenen que l’Ajuntament de Lleida i la resta d’ajuntaments de la comarca del Segrià incorporin a la seua obra de govern i les implementin per tal que el jovent no quedi enrere després d’aquesta crisi:

1. Impulsar el Carnet Jove municipal, i que esdevingui una eina per potenciar el comerç de proximitat, cultura i esport, tal com l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya ja està impulsant en alguns municipis del país

2. Fomentar la Masoveria Urbana com a eina d’emancipació del jovent i per evitar la degradació del Centre Històric i d’altres zones de Lleida ciutat. No podem oblidar que ja ha manifestat el seu suport el Casal Popular de Joves, Cal Cactus i la Llavor.

3. Impulsar més carrils bici permanents i provisionals per la ciutat i també per la resta de pobles de la comarca. Eliminant espais als vehicles privats, tot pacificant tota la trama urbana, tal com reclamen Extinció o Rebel·lió Lleida i En Bici per Lleida.

4. Establir un punt de denúncia contra l’explotació i la precarietat laboral, donada l’alta temporalitat i estacionalitat dels llocs de treballs ocupats pels joves.

5. Oferir noves sales d’estudi i ordinadors per aquelles estudiants que no pateixen la bretxa digital, tal com reclamen els sindicats estudiantils i la comunitat educativa.

6. Potenciar, amb nous espais i un nou model de festes, l’expressió del talent lleidatà, tal com reclama la Sirollada i entitats de cultura popular lleidatana.

L’organització juvenil espera que aquestes mesures siguin implementades per part dels ajuntaments per tal que el jovent no pagui les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

Presentem la reposta juvenil a la crisi del COVID-19 Presentem la reposta juvenil a la crisi del COVID-19