ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
11.04
2018
25 anys sense oblidar, 25 anys sense perdonar

Article d'opinió de la Núria Guàrdia, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en commemoració al 25è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló, jove militant antifeixista del País Valencià

Avui fa vint-i-cinc d’un acte covard, d’un acte mesquí, d’un acte que ni es pot oblidar ni es pot perdonar. Fa vint-i-cinc anys que el feixisme espanyol va matar a Guillem Agulló i Salvador, militant antifeixista del País Valencià. El seu crim va quedar impune, igual que el feixisme, que encara impera per les nostres contrades.

Però no ens podem quedar amb laments i amb records. Guillem no hauria volgut mai que ens haguéssim resignat a acceptar el seu assassinat i que ens limitéssim a recordar-lo sols cada any. Al contrari, hauria volgut que la seva lluita no hagués anat en va, i que el seu compromís hagués vençut els seus botxins, i que fos inspiració per a totes aquelles persones que continuen creient que a Espanya el feixisme és una cosa del passat.

El feixisme, el mateix que et va assassinar, està més viu que mai. No només encara està present als carrers i als barris de les nostres viles, sinó que malauradament s’ha institucionalitzat, i ara ja forma part dels centres del poder de l’Estat espanyol i els controla. Si fossis entre nosaltres, no dubtaria que seguiries combatent, a tot arreu i a tothora, aquesta escòria que intenta sembrar el seu fanatisme.

La teva lluita no ha sigut en va. La seguirem, fins que la guanyem. Per tu, ho farem.
Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!

25è aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló
  • Núria Guàrdia
  • Militant del Jovent Republicà Lleida
  • 26/08/2001 Alfarràs
  • t: @nurins__
  • b: