ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
26.03
2020
A què esperen?

Article d'opinió de l'Adrià Codina, secretari de política municipal i de moviments socials de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, valorant les mesures empreses pel govern espanyol en relació a la pandèmia sanitària del COVID-19

A què espera la Moncloa a realitzar un confinament total del país? El dia 15 de març el president Torra deia: “Necessitem aïllar Catalunya i Madrid, i tancar aeroports i fronteres”. Sembla que deu dies després ningú se l’escolta tot i haver presentat informes que alerten de la situació que pot provocar no fer-ho. Espanya ja supera a la Xina en nombre de víctimes per la pandèmia del coronavirus, un país de 1.409 milions d’habitants mentre que Espanya compta amb una població de 47 milions d’habitants. De veritat encara alguns no veuen la magnitud del projecte? L’ascens de la mortalitat de la pandèmia al país es degut a la nefasta gestió que s’està realitzant des del Govern de Madrid. Continuarem esperant fins superar la xifra d’Itàlia?

Mentre alguns som crítics amb la situació altres es tiren flors de la bona gestió que estan fent de la situació. No pot haver-hi bona gestió d’un país quan alguns dels que prenen algunes de les decisions porten condecoracions i armes. Que hi fan els militars intentant evitar una pandèmia? Toquem de peus a terra i gestionem la important situació de la forma que es mereix. Està en joc la vida de moltes persones i amb això no hi poden jugar.

A què esperen?
  • Adrià Codina i Ferrer
  • Secretari de política municipal i moviments socials
  • 15/11/2000 Lleida
  • t: @adriacodina_
  • b: