ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
21.04
2021
Alcalde Vives, l'oblidat

Article d'opinió de la Clàudia Lara, secretària d'organització i política municipal de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en record i homenatge a l'Antoni Vives i Estover, alcalde de la ciutat de Lleida 1932-1934 i 1936

Avui fa 90 anys de la proclamació de la República des del balcó de la Paeria, i amb ella, també reivindiquem tot un període històric que va dur prosperitat, progrés i victòries per la classe treballadora. Entre el 1932 i el 1934, i també l’any 1936, la ciutat de Lleida va comptar amb Antoni Vives i Estover com a alcalde, el primer d’ERC, segurament el més oblidat.

L’Alcalde Vives és l’exemple més clar de la història del nostre país, i de com als anys 30 la tradició catalanista i d’esquerres s’encarnà a ERC. Avui dia, la tradició republicana segueix més viva que mai, 90 anys després, i a Lleida veiem com ha esdevingut el millor antídot contra els governs de sempre. Ningú ha pogut contra l’independentisme d’esquerres, i la prova és que ara Lleida torna a tenir un alcalde republicà.

Les terres de Ponent són terres de referents polítics i històrics importantíssims, Maria-Mercè Marçal, els Germans Badia, i Víctor Torres, entre altres. El jovent d’avui dia som una generació filla de l’esclat de les dues crisis, amb un horitzó negre a qualsevol nivell vital. La militància política, en aquest context, esdevé imprescindible i necessitem referents que ens marquin el camí. Alcalde Vives, seguim el teu llegat, honrem la teua memòria!

Alcalde Vives, l'oblidat
  • Clàudia Lara i Castellón
  • Secretària d'organització i política municipal del Jovent Republicà Lleida
  • 26/07/2001 Lleida
  • t: @
  • b: