ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
28.06
2018
Alliberem-nos tal com som!

Article d'opinió de la Júlia Ribes, Nerea Rubió i Raül Ortega, militants de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu del 28 de juny, dia de l'alliberament LGTBI

L’apoderament sexual ens fa lliures. Un concepte de llibertat hauria de ser senzill, oi? Doncs no ho és, perquè molts no saben el significat de la paraula ”estimar”, "expressar" o "sentir". No saben el que es sent quan no compleixes les expectatives de la societat, quan t’expresses, folles i estimes de forma diferent a la norma cisheteropatriarcal que ens han imposat. Sembla que la nostra llibertat sexual no sigui res, quan ho és tot.

Aquells que estimem, ens expressem i ens sentim més enllà dels estàndards imposats per una societat lgtbifòbica, no som visualitzats i respectats. Som discriminats i agredits per un sistema model que s’ha ficat dins de la nostra privacitat, marcant expectatives d’allò més personal cap a la societat. Rebem massa comentaris menyspreables i irrespectuosos per la sexualitat que ens pertany i per com som i com ens expressem. No és just que alguns tinguin els privilegi de poder gaudir d’un petó en públic mentre que uns altres hem de reprimir el nostre desig per a no ser discriminats. No és just que  nomes les persones que segueixen la cisheteronorma tinguin la "sort" de poder expressar-se sense que ningú els miri fent burla. No hi ha dret a que ens rebutgin ni a que ens maltractin pel simple fet de sentir-nos, expressar-nos i estimar diferents als constructes socials imposats. Volem ser lliures. Llàstima que en aquesta societat, allò fora de la "normalitat" es vegi com una debilitat. Volem estimar, volem sentir-nos lliurement, perquè ni l’amor ni l'essència d'un mateix s’obliga, sinó que flueix. Nosaltres volem que la gent s'adoni de que tots som humans, persones lliures.

I sí, som trans, mariques, bis, bolleres, intersexuals, queers, amb pluma, racialitzades, migrants, de classe, amb diversitat funcional i totes les que ja no son aquí. Diversitat i apoderament sexual i de gènere, és llibertat.

Alliberem-nos tal com som!
  • Júlia Ribes, Núria Rubió i Raül Ortega
  • Militants del Jovent Republicà Lleida
  • 27/06/2022
  • t: @
  • b: