ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
18.04
2020
Autoorganització estudiantil contra el virus d’excepció

Article d'opinió de la Júlia Ribes, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, explicant la situacó viscuda per l'estudiantat de secundària arran de la crisi sanitària causada pel COVID-19, el seu posterior confinament

Davant la pandèmia mundial i crisi humanitària, l’estudiantat hem estat els primers damnificats pel desconcert i caos provocat pel Coronavirus. Tot i aquesta situació, hem estat també els primers d’autoorganitzar-nos: només en són uns quants exemples les recomanacions audiovisuals proposades per la Coordinadora d’Assemblees d’Instituts de Lleida o també el moviment estudiantil a secundària, recollint tot d’inquietuds i de problemàtiques que hem estat els primers a entomar. El professorat, a part, també han estat víctimes d’aquesta situació inesperada.

Els estudiants ens hem trobat amb un sistema educatiu no preparat i un futur acadèmic incert; de fet el COVID-19 només ha servit per evidenciar les diferències de classes, sobretot pel que fa a la bretxa digital. Problemàtiques com l’excés de tasques avaluables i sobrecàrrega de feina, manca de bibliografia i de llibres, mala planificació horària sense avís, i poca claredat pel que fa al sistema d’avaluació del tercer trimestre. Tots aquests són només alguns greuges que hem patit les estudiants de classe treballadora, i tot i les bones decisions polítiques preses són insuficients per tal de retallar les desigualtats socials inherents al capitalisme.

En la mateixa línia, exigim que tot l’estudiantat que s’hagi de presentar a les PAU les pugui afrontar amb igualtat de condicions, el no allargament el curs i compensacions econòmiques per aquell qui ho requereixi. Per un sistema educatiu a l’altura de les nostres necessitats, alcem-nos i reivindiquem l’educació que ens mereixem. Organitzades som més fortes!

Autoorganització estudiantil contra el virus d’excepció
  • Júlia Ribes i Bru
  • Militant del Jovent Republicà Lleida
  • 27/10/2004 Lleida
  • t: @juliaribes__
  • b: