ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
08.09
2020
Construïm la nostra pàtria

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, reflexionant sobre l'estat del moviment independentista i quina és la seua proposta de país cap a la joventut

Enmig d’una pandèmia mundial, amb connotacions econòmiques i socials, tornem a celebrar la Diada. La COVID-19 ha trastocat completament el nostre model de vida, però sembla que els vicis adults de criminalitzar el jovent segueixen. Si la mobilització és imprescindible, en un escenari d’acumulació de forces, com pretenem comptar amb el jovent si l’estem qüestionant sistemàticament?

Aquest any, entomem l’11S sense un relat republicà per part del jovent. L’independentisme juvenil, i també la resta de joves, no saben quin és el projecte per a ells al nou país, i ho hem de fer des dels moviments socials, organitzacions i associacionisme de base. Ens cal unitat estratègica, ens cal un full de ruta clar per oferir al jovent un país amb present i futur. Per ser més i més forts, primer hem de saber què volem ser.

Perquè sempre hem dit que no volem canviar una bandera per una altra, volem sobiranies per decidir-ho tot. Davant un règim espanyol capitalista en descomposició, el jovent de classe treballadora hem d’apostar per generar consciència col·lectiva i estratègia republicana. Els Països Catalans, l’única pàtria de les rels velles que ens permetrà viure dignament, guanyem-los! 

Construïm la nostra pàtria