ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
01.05
2020
Contra la crisi, lluita anticapitalista!

Article d'opinió del Pol Caudet, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, explicant quina ha de ser la resposta juvenil a la futura crisi econòmica provocada pel COVID-19, en motiu de l'1 de maig, dia internacional de la classe treballadora

Potser, després de tant de temps en confinament, se’ns fa complicat veure com era tot abans del confinament, però és que la situació econòmica que vivíem no era molt millor que ara. En aquest sentit, el nivell de treballs temporals era altíssima, i gran part d’aquests llocs de treball precaris es basaven en una temporalitat crònica. El decreixement del ritme de l’economia i les desigualtats socials no només no s’han esvaït amb el Coronavirus sinó que han anat clarament en augment. El record del 2008 encara està viu, però no podem respondre de la mateixa manera que llavors.

El jovent, ja farà pràcticament deu anys, es va alçar contra l’espiral neoliberal i austericidi i la seva resposta va ser el 15M. Aquest cop serem capaços de respondre de la mateixa manera? Ja sabem que el capital no ens regalarà drets, i que només els podrem aconseguir si els conquerim als carrers. El que tenim molt clar, és que aquesta crisi, no la podem pagar els de sempre i per aquest motiu ens hem d’alçar per denunciar-ho.

Aquest primer de maig, doncs, la necessitat d’organitzar-nos és més vigent que mai, i aquesta ha de passar per la sindicació i per la solidaritat.  A les portes d’una nova crisi, cal que preparem la resposta col·lectiva perquè aquest cop, l’opressió no la patirem nosaltres sinó que ho farà la classe dominant. Encenem l’espurna de la revolta, contra la crisi lluita anticapitalista!

Contra la crisi, lluita anticapitalista!