ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
02.01
2018
Despertem del consumisme!

Carta al director de les Joventuts d'Esquerra Republicana a Lleida en motiu del començament del 2018 i del consumisme nadalenc provocat pel capitalisme

Com cada any en aquestes dates, el consumisme ens ataca, ens atreu amb les seves llums i ens captiva amb els seus colors. La societat en general, sense pensar-s'ho dues vegades, s'endinsa als carrers amb una única idea al cap: consumir. Un consumisme que ha aconseguit tapar els ulls de molta gent. Un consumisme que permet que es continuïn explotant infants a l'altra punta del món. Un consumisme sexista, que separa les nenes i els nens per colors. Un consumisme en el qual s'amaga un masclisme en un rerefons no gaire llunyà.

Ens trobem en una societat endormiscada, en la que sembla que ningú vulgui despertar. És per aquests motius que tots necessitem una empenta, per petita que sigui, que ens doni la força necessària per adonar-nos de la crua realitat que anem alimentant a poc a poc amb els nostres actes. Però no tot és negatiu. La part esperançadora la podem trobar molt més a prop del que ens pensem. Som nosaltres, els joves, els qui tenim a les nostres mans l'eina per poder canviar, de mica en mica, el caire d'aquestes festes i, poder construir, d'aquesta manera, un nou any anticapitalista, just i humanitari.

Despertem del consumisme!
  • JERC-Lleida
  • Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana
  • 30/06/2022
  • t: @jerclleida
  • b: