ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
01.12
2017
Destrueix la Sida!

Enguany, aprofitant el primer de desembre, dia mundial contra la VIH-SIDA, les Joventuts d'Esquerra Republicana a Lleida tornen a mostrar el seu posicionament envers aquesta malaltia.

D'altra banda, les JERC-Lleida aquest any repartiran preservatius amb díptics informatius sobre aquesta malaltia, per la zona d'instituts.

Un any més, l’1 de desembre commemorem el dia mundial contra la SIDA.
Aquesta malaltia, tot i que s’ha cobrat la vida de milions de persones, en els últims anys la mortalitat s’ha reduït de manera taxativa, gràcies als avenços mèdics i tractaments que permeten a les persones que pateixen aquesta malaltia viure quasibé amb normalitat.

Tot i això, des de les JERC-Lleida volem incidir en un dels problemes principals de la SIDA, i és que malauradament encara hi ha moltes persones que són discriminades i rebutjades per la societat. Sobretot pels tabús que carreguen envers aquesta malaltia, que són imposats per part de l’Església. És prioritari, per tant, eliminar aquest tipus de discriminacions per tal de poder avançar en la sensibilització de la malaltia i també poder progressar com a societat moderna.

Altrament, també cal dir que les successives retallades en relació a la prevenció d’aquestes malalties per part del govern de l’Estat espanyol poden agreujar el procés d’eradicació.

Per últim, creiem que només podrem acabar definitivament amb la VIH-SIDA si s’educa a la nostra societat d’una manera sense incidir en els estigmes, defugint qualsevol tipus de prejudici en quant al sexe i si es continua avançant en el llarg camí de la investigació mèdica.

Per un jovent amb una sexualitat segura i lliure, posa’t el condó!

Acció de les JERC-Lleida per l'1 de desembre de 2017
  • Núria Guàrdia
  • Militant de les JERC-Lleida
  • 26/08/2001 Alfarràs
  • t: @nurins__
  • b: