ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
14.10
2020
El fals relat de l'okupació

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en resposta a la moció presentada per Cs i PP a l'anterior ple municipal de la Paeria en referència a mesures municipals per pal·liar l'okupació "il·legal"

El passat divendres, al ple de la Paeria, Ciudadanos i el PP van presentar mocions per tal que l’Ajuntament de Lleida adoptés mesures contra l’okupació il·legal. Afirmen que cal defensar la propietat privada davant de les “víctimes” que són els propietaris, però obvien els grans tenidors i totes les famílies desnonades per un sistema que les expulsa de les seues llars. Hem de tenir clar que l’habitatge és un dret constitucional, però sembla que als partits “constitucionalistes” no els hi agrada parlar de garantir l’article 47 CE. No parlen de desnonaments, tampoc de l’especulació, però sí d’unes okupacions que no es correspon amb la pràctica realitat.

A Lleida hi ha més de 2000 pisos buits, i molts de la SAREB. La classe treballadora que okupa per poder tenir un sostre per viure no es mereix ser criminalitzada per uns partits que abracen als grans tenidors com a garants d’una seguretat que ells mateixos trenquen desnonant famílies vulnerables. L’única via viable per garantir el dret a l’habitatge és una República catalana on tenir un sostre no sigui objecte de l’especulació sinó que els poder públics la garanteixin. El greuge però, rau de la propietat privada, que no assegura una casa per tothom sinó només per qui se la pot pagar. Trenquem l’estigma de l’okupació, assenyalem els culpables, desemmascarem el problema de fons i organitzem-nos amb els col·lectius en defensa de l’habitatge!

El fals relat de l'okupació