ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
15.07
2019
Enfortim el moviment juvenil

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, portaveu de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu dels reptes que es planteja el moviment juvenil lleidatà en la conjuntura política actual

El poder adult habitualment repeteix que el jovent no participa de la vida política, cívica ni social dels municipis. Moltes vegades ho afirmen des dels paràmetres del camp electoral, com si només hi hagués les eleccions per valorar-ho. Lleida és viva, i sobretot n’és per la gran tasca que fan les entitats juvenils de base i que moltes vegades -fins i tot a propòsit- invisibilitzem. Els caus, els esplais, les agrupacions culturals o musicals, o fins i tot els col·lectius més polititzats ajuden a crear aquesta xarxa juvenil que aparentment no existeix per segons quines visions del status quo. Els grans exemples d’èxit són el Casal Popular de Joves i la Sirollada, referents en el seu camp pel teixit social que arrosseguen i pel que simbolitzen. De fet, la ciutadania i el jovent apoderat també són valors republicans.

Davant de l’ofensiva centralitzadora espanyola, de regressió de drets laborals i del lleure, les grans operacions empresarials i l’onada de feixisme que pretén silenciar-lo, el moviment juvenil cada cop s’ha d’articular amb més força que mai per seguir construint aquesta Lleida que cada vegada és més jove i que vol ser escoltada. Amb la creació de la regidoria de Joventut, estic segur que les entitats i el moviment juvenil seguirà potenciant-se i cohesionant-se més. Lleida, després de 40 anys, està obrint un nou escenari on les relacions entre carrers i institucions siguin de col·laboració. Nosaltres seguirem construint, repensant i arrelant nous projectes vitals. No desaprofitem l’oportunitat.

Enfortim el moviment juvenil