ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
27.01
2021
Institucions valentes contra l'extrema dreta

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, sobre el rol de les institucions en l'imaginari col·lectiu de l'antifeixisme davant les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer

L’extrema dreta més rància ja fa més d’un any que està present a les institucions estatals i locals, i ara és possible que també faci el pas al Parlament de Catalunya. A les eleccions del 14F podem evitar, amb el nostre vot, que el neofeixisme parasiti també la nostra cambra legislativa i l’impregni del seu odi. Malauradament, en un Estat espanyol que mai ha trencat amb el franquisme i unes elits polítiques burgeses que l’han blanquejat, el vot no és suficient per derrotar el feixisme.

La simbiosi carrers-institucions és necessària per poder-los fer front. De fet, el moviment juvenil tenim clar que des dels carrers la podrem combatre, i per això ha sorgit la Plataforma Antifeixista de Lleida. Les institucions, doncs, tenen deures pendents. Vetar l’extrema dreta per fer actes a la via pública i als equipaments municipals ha de ser un imperatiu per totes les administracions, siguin del color que siguin. Si realment volem vetar el neofeixisme mereixem unes institucions valentes contra l’extrema dreta i disposades a construir la #LleidaAntifeixista amb fets.

Institucions valentes contra l'extrema dreta