ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
28.12
2020
L'antifeixisme és cosa de tothom

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, reflexionant sobre el moviment popular i la seua relació amb l'antifeixisme a prop de les eleccions del 14 de febrer

S’apropen les eleccions del 14F i també la presència de partits neofeixistes i qui sap si també al Parlament. No podem blanquejar el feixisme, amb o sense estelada, tal com es fa des d’algunes elits governants. I és que Lleida és exemple de trajectòria antifeixista, especialment amb la lluita contra els vestigis franquistes dels carrers gràcies a la lluita inesgotable de moltes entitats de la ciutat.

Tanmateix, hi ha qui intenta establir una falsa dicotomia sobre com derrotar-lo. Cal analitzar acuradament com part de la classe treballadora aposta per aquests partits i fer treball de base per desmuntar-los. Paral·lelament, també hem de prendre les places per restar-los-hi espais de visualització. Necessitem una Paeria valenta que els hi pari els peus, però des dels carrers també cal que fem mans i mànigues per aturar els seus discursos d’odi. Cal articular espais de confluència, des del moviment juvenil i popular, que fugin d’individualitats egoistes i creï estratègia pròpia. A Lleida urgim de generositat, unitat, formació i empenta per construir un dic de contenció contra el feixisme a l’alçada també dels anhels i de la lluita dels nostres padrins. Els hi devem i ens ho devem.

L'antifeixisme és cosa de tothom