ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
07.12
2019
Paternalisme condescendent al ple de la Paeria

Article d'opinió de l'Adrià Codina, sectreari de política municipal i de moviments socials de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu del debat de la moció presentada el ple municipal de la Paeria del passat 29 de novembre per la memòria i record a Conxita Grangé i Neus Català, últimes supervivents catalanes als camps de concentració nazis

Al passat ple de la Paeria, celebrat el divendres 27 de novembre, es va debatre una moció presentada per un servidor, en nom del Jovent Republicà de Lleida, sobre l’homenatge a Conxita Grangé i Neus Català, lluitadores antifeixistes que van ser les últimes catalanes supervivents als camps de concentració nazis.

Una moció que recordava que ara sí que toca fer un canvi no com fa uns anys l’alcalde Àngel Ros va dir que no tocava. Amb aquesta moció també volíem recordar a l’alcalde Fèlix Larrosa la seva actitud covard, ja que fa un any no va voler retirar tots els carrers amb nomenclàtors franquistes. És més, l'expaer en cap ens va intentar criminalitzar dient-nos que el jovent no tenim ni la formació ni la tradició democràtica per decidir qui es franquista i qui no ho és, despreciant-nos d'aquesta manera amb una actitud condescendent i paternalista que el delata, però no és cap sorpresa tenint en compte les nul·les polítiques juvenils dutes a terme durant el seu mandat. Però no s'acaba aquí el lamentable rol dels partits de l'oposició, sinó que la regidora Ángeles Ribes  també va aprofitar per titllar-nos de falsos demòcrates i qüestionant la relació de la nostra organització amb el ERC, dient que eren "sus mayores" i que no teníem cap dret a presentar mocions als plens municipals.

No permetrem que partits que ens volen silenciats ens coartin de la llibertat que tant pregonen i tant s'omplen la boca. Davant la seva condescendència paternalista, el nostre convenciment per seguir construint la Lleida Antifeixista que tant van lluitar els nostres padrins i padrines.

Paternalisme condescendent al ple de la Paeria
  • Adrià Codina i Ferrer
  • Secretari de política municipal i moviments socials del Jovent Republicà Lleida
  • 15/11/2000 Lleida
  • t: @adriacodina_
  • b: