ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
02.03
2019
Per carnaval no tot s'hi val!

Article d'opinió de la Nàdia Amador, militant de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu del carnaval

Les ganes de festa i de gaudir són gegants, per aquest motiu demanem tolerància zero envers els comportaments masclistes en aquestes celebracions.

Volem dir què NO ÉS NO, i si no hi ha resposta també és NO.

Convertim les disfresses en femení, no podem no anar maquillades, és més, si no ho fem perdem la nostra “feminitat”. Volem dir prou a la hipersexualització de les disfresses femenines, volem dir prou a  no poder escapar d’aquestes representacions que ens fa aprendre a valorar-nos pel nostre físic i bellesa i la capacitat de ser sexys en tot moment. I sí, diem sexys perquè en cap moment ens podem presentar si no és com a dones sexualitzades.

Exigim: cap agressió sense resposta. Diem no a disfressar-nos amb disfresses que queden atrapades en conceptes estereotipats i fortament sexistes,  alliberem-nos a anar com nosaltres vulguem i trencar amb aquest cis-heteropatriarcat capitalista que ens cosifica i ens oprimeix.

Per carnaval no tot s'hi val