ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
03.01
2019
Propòsits i sobiranies

Article d'opinió de l'Oriol Olmo, portaveu de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu de l'inici del 2019, un any políticament molt intens i on el jovent hi haurem de tenir, com sempre hem tingut, un paper clau per organitzar i garantir la victòria

A vegades, quan parlem que de sobirania, només posem en focus en l’eix nacional i no en altres que també són imprescindibles per tal ser República. El meu propòsit per aquest any és que tot el moviment independentista situï, en el centre de les seves reivindicacions, la sobirania econòmica, de gènere i l’ecològica. La lluita contra els lobbies capitalistes i la classe opressora, contra el cisheteropatriarcat i contra la destrucció de l’entorn, també han de ser les nostres si volem omplir la República de contingut i fer-la atractiva per tot el seguit de joves que encara no la veuen com a opció viable per garantir-se una vida digna.

Perquè si el jovent som l’avantguarda de la República, no és perquè vulguem canviar la nacionalitat del DNI, sinó perquè volem un país que ens tingui en compte i que revolucioni la vida de la seva gent. Precisament d’això van les sobiranies, de començar a construir el nou país des de tots els racons on el jovent vivim i convivim. Les mobilitzacions des dels carrers, que protagonitzarem aquest any, han d’impregnar-se d’aquestes lluites, ja que així, de retruc, enfortirem el moviment i estarem en millors condicions per plantar cara a les institucions que perpetuen la repressió i guanyar el proper embat amb l’Estat feixista espanyol i el capital.

El meu propòsit és, doncs, fer que el socialisme, el feminisme i l’ecologisme no siguin comparsa de l’independentisme, sinó que actuïn de catalitzadors per anar bastint la unitat popular necessària per consolidar la República. I per nosaltres, el jovent, ha de ser més una obligació que no pas una opció. Ens hi va la vida, el present i el futur.

Propòsits i sobiranies