ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
21.03
2020
Racisme institucional enmig de la pandèmia

Article d'opinió de la Meritxell Labodia i el Pol Caudet, militants de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu del 21 de març, dia contra la discriminació racial

Aquests dies no s’està parlant de res més que del coronavirus, una amenaça que no para de créixer. Afortunadament aquest i molts altres virus es poden vèncer, però a voltes ens oblidem de l’altra cara de la moneda. El COVID-19 s’ha convertit en una arma classicista i racista, que serveix per assenyalar, sense cap mirament, als treballadors asiàtics. Però això no és res nou, simplement el capital ha cedit espai públic per a que partits neofeixistes facin proclames racistes i masclistes És per tot això que, encara que estiguem confinades, hem d'estar tossudament alçades per reivindicar un 21 de març antiracista -en un context de pandèmia- i tots els dies de l’any.

De fet a la nostra ciutat el passat octubre, arran de la revolta popular contra la sentència del procés, l'Ayoub i l’Ashraf van ser internats en CIE's per ser més tard deportats cap als seus països d'origen. Cal que recordem que als Centres d'Internament d'Estrangers els joves migrats són maltractats, viuen en condicions infrahumanes i són agredits per la policia.

Ni un pas enrere contra el classisme i la xenofòbia, que el Coronavirus no sigui excusa de res. Avui i cada dia, combatem el racisme a les institucions i on calgui!

Racisme institucional enmig de la pandèmia
  • Meritxell Labodia i Pol Caudet
  • Militants del Jovent Republicà Lleida
  • 27/06/2022 Lleida
  • t: @
  • b: