ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
08.12
2020
Retornem a Lleida!

Article d'opinió del Marc Martínez, secretari de finances de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, posant de manifest la problemàtica del transport públic Lleida-Barcelona àmpliament utilitzada per l'estudiantat universitari

Des de ja fa uns anys, l’estudiantat de Lleida es veu obligat a cursar estudis superiors fora de la ciutat, sobretot a Barcelona. Així doncs, cada setmana ens hem de desplaçar per dur a terme l’activitat lectiva, i retornar els caps de setmana a casa. És per aquest motiu que ens veiem forçats a fer ús freqüent d’una infraestructura viària i ferroviària vella, obsoleta i amb el greuge d’uns preus abusius, viatges llargs i horaris mal planificats. Ambdós mitjans pateixen el greuge de la centralització que viu Catalunya. Si molts joves de classe treballadora d’entrada ja no poden anar a la universitat, els que ho hem de fer a BCN hem de compaginar vida laboral i acadèmica, tot sumat a una distància de més de 130 km.

En el cas del servei d’autobusos, Alsa utilitza les mateixes freqüències independentment de la demanda d’usuaris; sumat unes condicions laborals bastant precàries dels treballadors, que sovint es veuen amenaçats a complir terminis impossible que no seran remunerats. Per això engeguem una campanya que vol incidir en els responsables d’aquesta problemàtica i aportar solucions viables. No ens resignem a continuar patint greuges: exigim una #mobilitatjusta, (re)tornem a Lleida!

Retornem a Lleida!
  • Marc Martínez i Romeu
  • Secretari de finances del Jovent Republicà Lleida
  • 16/08/2001 Lleida
  • t: @marc_martinez6
  • b: