ACTUALITAT: OPINIONS

< Tornar enrere
13.12
2019
Torre Salses, misèria per la ciutat

Article d'opinió de la Clàudia Lara, secretària d'ecologisme de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent republicà de Lleida, en motiu de la presentació del projecte de macro complex comercial a la zona de Torre Salses

Recentment ha sortit a la llum la planificació i els números del projecte privat de l’inversor francès Frey i l’empresa promotora Eurofund que preveu construir un macro centre comercial de 55.500 metres quadrats entre els barris de la Bordeta i Magraners, la zona anomenada com a Torre Salses. Un projecte que preveu atreure multinacionals perquè estableixin franquícies i que està previst que generi 1100 llocs de treball i deixi un impacte econòmic a Lleida de 190 milions d’euros.

Tot i això, no és tan bonic com ens ho volen fer veure. Aquest projecte comportarà que els eixos comercials i les petites botigues de barri hagin de tancar per les pèrdues o pels no beneficis deixant així moltes persones i famílies a l’atur, destruiran la ja amenaçada per l’especulació horta de Lleida i la Copa d’Or i condemnaran encara més a la precarització a molts joves que han de treballar en feines precàries.

Espero que aquest projecte no tiri endavant. Si no, serà una mala notícia per la ciutat i per tots els habitants d’aquesta, però sobretot pels joves que som els que més patim aquesta precarització laboral a la qual aquest sistema capitalista especulador i les multinacionals ens condemnen.

Torre Salses, misèria per la ciutat
  • Clàudia Lara i Castellón
  • Secretària d'ecologisme del Jovent Republicà Lleida
  • 26/07/2001 Lleida
  • t: @
  • b: