< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.12
2006
400 joves assisteixen a la manifestació per l'Autodeterminació a Barcelona

Uns quatre-cents  joves de les JERC (Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya) s’han manifestat avui pels cèntrics carrers de la capital del Principat a favor del dret a l’autodeterminació.

Pere Aragonès, portaveu nacional de les JERC, ha afirmat que “l’autodeterminació és imprescindible per aprofundir en la radicalitat democràtica”. El portaveu independentista ha recordat que “l’autodeterminació és imprescindible per millorar radicalment les condicions de vida dels i les joves del nostre país”. Segons Aragonès “un trajecte comú de les esquerres a Catalunya necessitarà, a mig termini, de l’exercici del dret a l’autodeterminació per veure completat el seu objectiu d’una Catalunya socialment justa”. A més, Aragonès ha criticat CIU per ser “l’únic partit que es declara nacionalista i assisteix a la recepció de la Constitució”.


Per la seva part, Laia Cañigueral, diputada de les JERC al Congrés, ha afirmat que “la constitució mereix estar en un museu arqueològic perquè està desfasada” i ha criticat particularment, l’article 8 que imposa l’exèrcit com a garant de la unitat d’Espanya “perquè és absolutament antidemocràtic”. Així ha afirmat que l’article 145 prohibeix expressament la federació de comunitats autònomes va ser redactat per anular la voluntat dels Països Catalans i d’Euskalherria. Georgina Oliva, també diputada de les JERC al Congrés, ha afirmat que “la constitució imposa un centralisme polític en qüestions socials com la legislació laboral o urbanística, que ens impedeix avançar en el projecte de justícia social de l’esquerra catalana”.

Finalment Hèctor López Bofill, membre de la plataforma Sobirania i Progrés, ha demanat ”un marc propi d’actuació pel Països Catalans” i ha recordat que aquesta plataforma, que ja té més de 7.000 adherits “impulsarà una iniciativa legislativa popular per l’autodeterminació”.