PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2023
El jovent republicà, la llavor de totes les victòries!
d
Desplegada d'estelada per la diada de la Mercè
Implica't a la lluita!

El Jovent Republicà de Barcelona celebrem la suspensió de l’acord d’agermanament entre Barcelona i Tel Aviv, una victòria de la iniciativa ciutadana “Barcelona amb l’apartheid No”, promoguda per l’entitat Prou Complicitat amb Israel. El trencament de l’agermanament es tracta d’una demanda històrica del moviment de solidaritat amb el poble palestí, que celebrem s’hagi assolit gràcies al treball incansable de nombroses entitats. 

L’acord d’agermanament suspès va ser signat pels alcaldes de Barcelona i Tel Aviv l’any 1998 en el marc dels Acords d’Oslo del 1993, incloent també Gaza, amb l’objectiu de contribuir a la consecució de la pau en aquesta regió del Pròxim Orient. Des d’aquell moment, l’Estat d’Israel ha intensificat les violacions de drets humans i la repressió contra la població palestina, convertint els Acords d’Oslo en paper mullat. La situació actual, que ha estat qualificada pel Parlament de Catalunya com a apartheid, feia insostenible el manteniment d’aquest agermanament. Finalment, volem posar de manifest que l'Ajuntament manté acords amb altres ciutats…

Comparteix: Seguir llegint...

El Jovent Republicà de Barcelona considerem inacceptables les declaracions de Batlle i exigim la seva dimissió. La millor seguretat és expulsar la incompetència i els discursos xenòfobs i estigmatitzadors!

Els darrers mesos hem vist com el discurs al voltant de la seguretat de la ciutat de Barcelona ha estat al centre del debat. Mentre les xifres no mostren un augment de la criminalitat, sinó que denoten un lleuger descens dels fets delictius a la ciutat, mitjans i opinió pública apunten a una percepció de Barcelona com una ciutat insegura. En aquest context, constatem amb preocupació l’augment dels discursos d’odi, i com la dreta i l’extrema dreta intenten aprofitar-se d’aquesta preocupació ciutadana per difondre’ls.  El PSC, responsable de la seguretat de la ciutat, amb el lideratge del seu tinent d’alcalde…

Comparteix: Seguir llegint...

El Jovent Republicà de Barcelona fem la tradicional desplegada de la macro-estelada a la diada de la Mercè. Pl. Sant Jaume crida INDEPENDÈNCIA! Fem de la festa major un espai de lluita i reivindicació!

Cada any, per la festa major de Barcelona,el jovent de Barcelona desplega una macro-estelada a Plaça Sant Jaume durant la diada castellera. El Jovent sabem que la festa major és un espai per reivindicar-nos com a ciutat i per reivindicar els seus valors. Per aixó fem de la festa major un espai també de reivindicació per construïr una societat republicà, socialista, feminista i ecologista! Sant JaumeDDurant la desplegada des d'un balcó de la plaça, el conjunt de la plaça s'ha unit sota el clam d'independència!

Comparteix: Seguir llegint...

Aquestes eleccions municipals han deixat uns resultats inesperats pel Jovent Republicà, ja que constaten diverses qüestions que són perjudicials per al sistema democràtic i també per la força del projecte independentista que tenim als Països Catalans. 

El nivell de participació ha baixat quasi un 10% respecte a l'any 2019 al conjunt del Principat de Catalunya, mentre que al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses ha crescut perquè també han coincidit amb les eleccions als parlaments i consells insulars. Tanmateix, cal apuntar una desmobilització social del jovent organitzat i una desafecció política creixent davant de la generació d'un escenari de precarietat, d'incertesa en les trajectòries vitals i les constants criminalitzacions. A més a més, les dades posen sobre la taula un augment de la ultradreta a través de formacions com VOX o també d’altres…

Comparteix: Seguir llegint...

AGENDA

Juny 2023
DlDtDcDjDvDsDg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
  • 10/06/2023 10:21:29