< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.02
2007
Accions simultànies de les JERC-BCN a estacions de la Renfe per exigir-ne el traspàs a Catalunya

Minuts després de les cinc de la tarda una seixantena de militants de les JERC–Barcelona han realitzat tres accions simultànies a les estacions de Sants, Sant Andreu Comtal i Passeig de Gràcia. Les accions, sota el lema genèric "No perdis el tren", han servit per reclamar el traspàs de la xarxa de rodalies a la Generalitat. Així, doncs, a l’estació de Sants s’han instal·lat una plafons reivindicatius per tal que els viatgers poguessin fer les seves crítiques i queixes envers el servei que ofereix la xarxa de Rodalies, així com a l’estació de Sant Andreu Comtal es denunciaven els constants retards que cada dia pateixen milers de persones.

Minuts després de les cinc de la tarda una seixantena de militants de les JERC–Barcelona han realitzat tres accions simultànies a les estacions de Sants, Sant Andreu Comtal i Passeig de Gràcia. Les accions, sota el lema genèric “No perdis el tren”, han servit per reclamar el traspàs de la xarxa de rodalies a la Generalitat.

Així, doncs, a l’estació de Sants s’han instal·lat una plafons reivindicatius per tal que els viatgers poguessin fer les seves crítiques i queixes envers el servei que ofereix la xarxa de Rodalies, així com a l’estació de Sant Andreu Comtal es denunciaven els constants retards que cada dia pateixen milers de persones. L’acte més multitudinari ha tingut lloc a l’estació de Passeig de Gràcia, on una trentena d’activistes de les JERC han desplegat una pancarta en què es podia llegir “Fes-te sentir per un servei digne”, alhora que han repartit tres centenars de xiulets a tots aquells ciutadans i ciutadanes, que cansats d’un servei deficient s’han animat a xiular.

Ens els tres actes s’han repartit un miler d’octavetes en què s’informava a tots els ciutadans i ciutadanes de l’actual situació de la Renfe, així com també les exigències del jovent independentista per tal de millorar el servei. Tot i que els actes han transcorregut amb normalitat, els activistes de les JERC s’han vist sorpresos per un desplegament de forces de seguretat privada, que han acabat, a Sants, amb l’expulsió dels joves de l’estació.

Gerard Coca, Portaveu de les JERC–Barcelona, ha denunciat poc després de les accions que “malauradament fets com els ocorreguts avui a la línia C3 són normals a Catalunya”, i ha exigit “el traspàs sense demora dels serveis ferroviaris a la Generalitat de Catalunya”, així com també “una dotació econòmica suficient per compensar la manca històrica d’inversions”. Coca ha reclamat a “totes les administracions que prioritzin el transport ferroviari, peça clau per a garantir un transport públic i de qualitat”.

Podeu veure totes les fotos a la Galeria d'imatges.

pggracia_1-594-174.jpg pggracia_1-594-174.jpg