< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.05
2015
Acte central de campanya de les JERC Barcelona al Tradicionàrius

En motiu de les eleccions municipals previstes per aquest 24 de maig, les JERC Barcelona amb ERC hem celebrat el nostre acte de presentació de campanya aquest dissabte 9 de maig al Centre Artesà Tradicionàrius, a Gràcia

En poc menys d'una hora, el centenar d'assistents a la presentació de les JERC Barcelona ha pogut escoltar quines són les principals propostes amb les que les JERC encaren aquestes eleccions municipals previstes per d'aquí a 15 dies. Les intervencions de Marc Laporte, actual Portaveu de les JERC Barcelona, Jordi Castellana, el candidat de les JERC a les eleccions municipals i número 7 a la llista municipal, i Alfred Bosch, el cap de llista d'ERC a Barcelona i futur alcalde de la ciutat, han anat teixint complicitats entre públic i candidats a partir d'exemples i propostes del programa per governar Barcelona. 

Marc Laporte ha estat el primer en parlar i ho ha fet contextualitzant el paper dels joves d'avui dia a Barcelona: "som la generació precarietat". Tal i com ha dit en Marc Laporte, el model Trias ha fet que actualment a Barcelona un jove cobri un 36% menys que un treballador mig per fer la mateixa feina. El mateix govern ha permès que dels 50.000 joves catalans que viuen fora del país, 40.000 siguin de Barcelona, i tots ells impulsats per un mateix motiu: trobar una feina digne.

El portaveu també ha parlat aleshores de la importància i del pes que hi juguen en la societat les entitats i associacions, passant pels caus i els esplais. "El mateix jovent que patim aquestes dures polítiques imposades pel govern de Trias som també els qui ens associem, ens organitzem i participem", ha afegit. Marc Laporte també ha mencionat un dels temes més candents d'avui dia, el de l'emancipació juvenil, fenomen que actualment no disposa de mecanismes que el faciliti i davant del qual hem de treballar-hi més.

En Jordi Castellana i l'Alfred Bosch han començat el seu breu discurs parlant sobre l'associacionisme. En Jordi Castellana ha volgut remarcar que som l'únic partit que ens hem reunit amb les entitats de Barcelona, gest significatiu a l'hora de defensar el teixit associatiu. El candidat ha mostrat la importància d'ampliar la quantitat de locals disponibles per a entitats i garantir que aquests estiguin en les condicions idònies per dur a terme les seves activitats. També ha volgut denunciar la situació actual, on tota entitat sense ànim de lucre ha de pagar taxes per usar l'espai públic: "No es pot pagar per fer ús d'allò que és de tothom", ha dit en Jordi Castellana. 

A banda de l'associacionisme, el candidat ha destacat que el jovent és un dels sectors més castigats per la crisi. Fent referència al discurs de Marc Laporte, en Jordi Castellana també ha mencionat la fuga d'estudiants i joves a l'estranger per buscar feina, una situació que des de CIU és presentada com la "disminució de l'atur juvenil a Barcelona". Castellana ha manifestat aquí la necessitat d'explicar a tothom el que de debò trama Trias i d'elaborar, al costat de les entitats, moviments estudiantils, AMPAS i administració, un Compromís Ciutadà per l'Ocupació Juvenil. "Si som el 12% de joves dins de la població de la ciutat, el 12% de treballadors de la ciutat han de ser joves. No tenim cap dubte que és un repte que podem assolir, tenim ganes de liderar-ho i de debatre-ho amb tothom", ha assegurat en Jordi Castellana.
 
L'alcaldable d'ERC per Barcelona ha anat molt en sintonia amb el candidat jove. El Salari Mínim de Ciutat ha estat un dels primers punts que ha mencionat l'Alfred Bosch, ja que és el que permet a la ciutat equilibrar-se respecte l'estat espanyol. Alfred Bosch s'ha mostrat durant tot el seu discurs molt partidari del pes del jovent dins la societat: "Volem una Barcelona on els joves se sentin ciutadans de ple dret", ha dit. També ha mencionat la independència i la capitalitat que des de sempre ha reclamat la nostra ciutat: "una Barcelona que ha estat referent, que ha acollit uns Jocs Olímpics o Exposicions Internacionals està plenament capacitada per ser capital", ha sentenciat. Pel que fa referència al govern, Bosch ha mencionat que amb els 3.000M d'euros de dèficit podríem acabar amb les desigualtats socials, reduir l'atur, acabar les obres de La Sagrera i finalitzar la L9 i la L10.

En una vessant més crítica, Alfred Bosch ha destacat el paper del govern de Rajoy: "L'estat espanyol prefereix gastar-se els diners en submarins militars que s'enfonsen però no floten", i ha al·ludit al líder de Podemos, Pablo Iglesias, amb un irònic: "Voleu dir que ens cal un professor de la Complutense que ens vingui a donar lliçons?".
 

Candidats i candidates de les JERC a la llista liderada per Alfred Bosch Candidats i candidates de les JERC a la llista liderada per Alfred Bosch