< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.07
2020
Comunicat sobre la reducció de NitBus

El Jovent Republicà denunciem la reducció dràstica de l'oferta del Nitbus que l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat

El Jovent Republicà denunciem la reducció dràstica de l'oferta del Nitbus que l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat. Davant l'anunci de reducció del 50% de l'oferta de busos a gran part de les línies, i la supressió temporal de les línies N10, N18, N26, i N28 per motius teòricament sanitaris; denunciem la retallada d'accessibilitat que això representa per als municipis metropolitans on el Nitbus presta servei.

Comprenem que en la situació de cautela i responsabilitat necessària per fer front a un possible rebrot a l'Àrea Metropolitana, passa (entre d'altres) per reduir dràsticament la mobilitat no essencial. Tanmateix no podem oblidar la xarxa de Nitbus assegura en gran mesura la mobilitat laboral a un gran nombre de treballadores i treballadors en horari nocturn i més quan s'han produït les retallades d'altres mitjans de transport en horari nocturn que fa encara més necessari el NitBus.

Ara més que mai, cal generar confiança en el nostre sistema de transport públic. És essencial recuperar passatgers, i per tant cal evidenciar que els nostres busos i trens són entorns segurs. Així doncs trobem totalment desencertat justificar una possible retallada del servei degut a criteris sanitaris. També cal destacar que reduir l'oferta de transport públic no redueix la demanda d'aquest, i per tant, provoca un augment de l'aforament I de risc de contagis. Cal buscar altres maneres de disminuir la mobilitat, en cap cas baixar l'oferta de transport públic pot ser la solució.

En un context de recuperació de gairebé el 100% dels nivells de trànsit pre-confinament, lamentem la manca d’ambició i lideratge de l’AMB en matèria de mobilitat. Mentre d’altres àrees i regions metropolitanes europees estan duent a terme ambicioses polítiques de mobilitat durant el confinament i desconfinament, basats en vies ciclables interurbanes i  l’enfortiment de la xarxa de transport públic, l’AMB és incapaç de liderar una resposta unitària a nivell de mobilitat, dels 35 municipis que la conformen. Esperonem aquest ens a revertir la mesura i a impulsar de manera decidida per una mobilitat metropolitana activa, emancipadora i sostenible.

Territoris Adherits: Badalona, Barcelona, Cornellà del Llobregat, El Prat del Llobregat, Esplugues del Llobregat, Hospitalet del Llobregat, Molins de Rei, Montcada, Rubí, Sabadell, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Viladecans
NitBus redueix la freqüència al 50% NitBus redueix la freqüència al 50%