< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.12
2014
Condemnem l'actuació policial a Kasa de la muntanya i la cobertura de certs mitjans partidistes

L'operació policial que ha desallotjat Kasa de la muntanya no compta amb cap mena de proves, investigacions ni motius. Titllen als habitants de la casa històrica de "terroristes" i els acusen de tenir explosius. Mitjans com La Vanguardia recolzen aquests judicis i legitimen el paper dels mossos per davant del dels afectats

Aquest matí un operatiu format per uns 400 mossos d’esquadra ha entrat a desallotjar el casal ocupat anarquista Kasa de la muntanya. Una actuació policial que ha anat carregada de violència, destrosses i poques explicacions, ha agafat per sorpresa la vintena de persones que vivien a la casa, entre elles dos infants de cinc i sis anys. 

Els agents s’han endut tot tipus de documents, eines del taller elèctric, han revisat joguines i s’han emportat també ordinadors i tot tipus de telèfons. El motiu? Tal i com exposa avui La Vanguardia i segons l'àrea de comunicació dels mossos, l'operatiu policial ha actuat contra una “organització terrorista de caràcter anarquista” que “eren propietaris d’artefactes explosius”. A banda de Kasa de la muntanya s'han realitzat diversos escorcolls més: l'Ateneu Llibertari de Sant Andreu i l'Ateneu Anarquista del Poble sec també han estat els punts d'actuació de la policia. 
 
El que ha passat avui és un atac que quedarà justificat a la Llei Mordassa aprovada pel Govern espanyol. Un exemple més que se suma a Can Vies, que com sempre, són el resultat actuacions disparades que atempten directament contra el dret de reunió i d’associació, i que es basen en acusacions (el fet que siguin "bandes terroristes") que no queden demostrades amb cap mena d'investigació, motius concrets, ni compten amb cap mena de proves.  
 
Des de les JERC Barcelona condemnem actuacions policials com aquesta i també la cobertura de mitjans com La Vanguardia, on es titlla als membres de la Kasa de la Muntanya de “terroristes” i es legitima l’activitat dels mossos per davant de la dels afectats. Per desgràcia no sorprèn el paper que ha jugat la policia davant d'una casa ocupada, però segueix essent denunciable aquesta actuació que no està basada en cap prova i que es nodreix de judicis sobre els seus habitants. El veïnat, amics, coneguts i gent que ha volgut donar suport a la Kasa, s'han manifestat a la Ronda de Dalt tallant-ne la circulació. Des de les JERC defensem aquesta lluita per aconseguir el respecte davant la intolerància del govern. Pel que fa a la premsa, denunciem aquest partidisme i politització de certs mitjans com La Vanguardia. Ens atrevim a assenyalar-la perquè no és el primer cop que es posiciona mediàticament a favor de la policia. 

Kasa de la muntanya, fotografia de L'independent de Gràcia Kasa de la muntanya, fotografia de L'independent de Gràcia