< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.12
2014
Defensem Torre Garcini! Diem NO a la demolició de la Masia

El Guinardó es mobilitza per la Torre Garcini, una de les masies més antigues del districte d'Horta-Guinardó, que es veu amenaçada per l'Ajuntament de Barcelona davant la seva possible demolició 

Gràcies a la pressió dels veïns d'Horta-Guinardó, l'empresa Núñez y Navarro va retirar la pancarta d'enderroc de la Torre Garcini, una masia que fa molt de temps que els veïns reclamen com a patrimoni i que s'hauria de reconvertir en un equipament i un jardí públic. Avui però, ha quedat demostrat que l'interès econòmic ha estat primordial pel govern convergent de la nostra ciutat, una mostra més que deixa en evidència la poca consideració per una de les poques masies més antigues del districte (gairebé quatre segles) amb gran coningut històric, i la ignorància davant les peticions dels veïns i veïnes del districte que tant han defensat la seva preservació i reconversió en un possible equipament.
 
Veïns, veïnes i diverses entitats s'han mobilitzat d'urgència aquesta tarda pel cartell de Núñez y Navarro que va aparèixer dijous anunciant-ne la seva demolició. Cap a les 18:00h els operaris han transportat una petita excavadora al jardí de la casa, que segons els mateixos, es multiplicaran el dilluns perquè tenen l'ordre d'enderrocar la Torre Garcini. 
 
A partir de la difussió feta a través de les xarxes socials, el grup concetrat davant la masia ha crescut en menys de dues hores. A les 19:00h ha arribat la regidora del districte, Francina Vila, acompanyada del gerent i de diversos guàrdies urbans, que vista la pressió han demanat confiança i han desmentit l'enderroc i el que havien dit els operaris. Segons ha al·legat, "no hi ha acord a curt termini amb Núñez y Navarro" al respecte. Una resposta que ha alarmat al veïnat i ha sembrat la desconfiança, perquè ni tant sols se'ls va comunicar que a partir de dilluns començarien obres o que el passatge Garcini estaria tallat. 
 
És per això que des d'avui Horta es manté en peu de guerra davant qualsevol amenaça que pugui alterar l'existència de la Torre Garcini. I és també des d'avui que us cridem a totes i tots a unir-vos a la lluita per impedir-ne el seu enderroc! 

Torre Garcini aquest vespre Torre Garcini aquest vespre