< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.02
2017
Denunciem un nou cas de mercantilització dels nostres cossos

Ahir, dimecres 22 de febrer, va sortir a la llum la notícia sobre el local d'oci nocturn "BAILÓDROMO CAÑA DULCE" del barri de Navas. Al seu cartell de promoció s'hi poden veure persones sexualitzades i cosificades, sent les dones la major part de la imatge. Tanmateix el més greu és que es promou el cos femení com un element a consumir, ja que s'ofereixen diners en efectiu a part de l'entrada gratuïta, a aquelles dones que hi vagin sense roba interior.

Aquest fet ens porta una altra vegada a denunciar contundentment tots els fets com aquest que evidencien l'aliança de l'heteropatriarcat i el capitalisme que redueix les dones a un simple cos objecte, hipersexualitzat, i convertit en un producte de negoci i benefici a disposició de les empreses privades. Des de les JERC Barcelona ens reafirmem en la necessitat de lluitar en base els nostres valors: el feminisme i el republicanisme, per tal de destruir el sistema patriarcal en què vivim i que promou actes d'aquest tipus.
 
No podem tolerar aquestes situacions, per això exigim, una altra vegada, la penalització de tot el que ens cosifiqui i/o ens degradi pel simple fet de ser dones. I instem a l'Ajuntament de Barcelona a prendre les accions legals i administratives pertinents contra aquest establiment, començant per obrir un expedient sancionador i seguint per l'estudi de la retirada de la llicència d'activitats.
D'altra banda, des de les JERC Barcelona hem treballat juntament amb ERC perquè presenti un prec d'urgència al plenari, demanant que l'Ajuntament emprengui les accions legals pertinents contra la discoteca i que s'estudiï l'instrument més adequat per evitar que es repeteixin aquestes iniciatives masclistes.
 
Des de l'Assemblea Feminista de les JERC Barcelona som conscients, però, que aquesta notícia s'ha fet palesa gràcies a diversos mitjans de comunicació però hem de tenir en compte que dia rere dia ens trobem en situacions com l'esmentada. Hem de continuar combatent qualsevol tipus de violència ver les dones: des dels micromasclismes fins als feminicidis; des dels acudits degradants cap a la dona fins a les agressions tant físiques com psicològiques en què es troba. Hem de deixar clar que Barcelona no tolera cap tipus de violència ver les dones.
Això és una lluita de totes perquè l'heteropatriarcat ens ataca a totes! Prou mercantilització dels nostres cossos!

Denunciem el Bailódromo Caña Dulce Denunciem el Bailódromo Caña Dulce