< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.06
2018
Dia Mundial del Medi Ambient

Comunicat de les Joventuts d'Esquerra Republicana Barcelona pel día mundial del Medi Ambient

Aprofitem el Dia Mundial del Medi Ambient per posar de relleu l’estat d’escac i mat que ha portat l’ésser humà a la Terra. El model socioeconòmic de les últimes dècades, agent principal del canvi climàtic sever, ha posat en risc els diferents ecosistemes i, de retruc, la viabilitat de les properes generacions. Tot i tenir una dimensió global per revertir la inèrcia generada, és imprescindible actuar des d’una base local.

Cada any, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), moren 3.500 persones per problemes respiratoris a causa de la contaminació atmosfèrica. Per tant, posar-li fre als fums dels cotxes és una necessitat de salut de rigorosa immediatesa. Per això apostem per una decidida pacificació dels carrers i una bona xarxa interurbana.

Una sobirania nacional passa per una màxima sobirania local, per tant, indestriablement per una reducció de la producció de residus. La concessió privada està a punt d’exhaurir-se aquest any, el nou contracte que esdevingui ha de ser una oportunitat per adquirir una gestió amb criteris sostenibles i que s’encamini poc a poc cap un nou model de recollida més eficient, com el Porta a Porta. Així mateix, Barcelona no pot quedar al marge de la remunicipalització de la gestió de l’aigua esdevingut a l’AMB, ans al contrari, el canvi de model català passa pel canvi que sorgeixi a la seva capital.

Teixim complicitats amb les iniciatives de barri que es regeixin sota valors socials i sostenibles. Construïm un nou paradigma econòmic on la consciència ètica sigui el seu centre, és a dir, estenem la permacultura a tots els barris de la gran ciutat.

Pel bé comú, estimem i cuidem la Terra!

Assemblea Ecologista de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Barcelona


Imatge Imatge