< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.03
2007
Dona, fes-te respectar!

El passat dia 8 de març, dia Internacional de la Dona Treballadora, centenars de persones van transcórrer pel centre de Barcelona en la manifestació unitària que partí de la plaça Universitat i arribà fins a la Plaça Sant Jaume. Durant la marxa, i sota el lema genèric “més enllà de la paritat”, militants de l’esquerra independentista van entonar càntics a favor de la plena igualtat de les dones en vers els homes. Les JERC – Barcelona van tenir un paper molt destacat durant la diada, repartint un miler d’adhesius reivindicatius així com desplegant una pancarta on s’hi podia llegir “Dona, fes-te respectar”.

Un cop acabada la manifestació, gairebé mig centenar de persones varen acudir a un sopar popular organitzat des de l’Assemblea de la Dona de Barcelona al Casal Francesc Macià. L’acte, que comptà amb la presència de Sandra Vélez, Consellera de Joventut i de la Dona al districte de Gràcia; Isabel Pallarès, Secretària Confederal de la Intersindical – CSC; Marina Llansana, Diputada al Parlament i Portaveu d’Esquerra així com també de Georgina Oliva, diputada al Congrés dels diputats, va servir per analitzar el paper de les dones als sindicats i partits polítics i posar de manifest la situació de d’injustícia que encara avui es viu.

La jornada doncs va acabar ben entrada la nit amb ànims i ganes per part del jovent independentista de seguir lluitant cada dia a favor dels drets de les dones d’aquest país.