< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.02
2023
EL JOVENT REPUBLICÀ DE BARCELONA CELEBREM LA VICTÒRIA DE LA INICIATIVA CIUTADANA “BARCELONA AMB L’APARTHEID NO”

El Jovent Republicà de Barcelona celebrem la suspensió de l’acord d’agermanament entre Barcelona i Tel Aviv, una victòria de la iniciativa ciutadana “Barcelona amb l’apartheid No”, promoguda per l’entitat Prou Complicitat amb Israel. El trencament de l’agermanament es tracta d’una demanda històrica del moviment de solidaritat amb el poble palestí, que celebrem s’hagi assolit gràcies al treball incansable de nombroses entitats. 

L’acord d’agermanament suspès va ser signat pels alcaldes de Barcelona i Tel Aviv l’any 1998 en el marc dels Acords d’Oslo del 1993, incloent també Gaza, amb l’objectiu de contribuir a la consecució de la pau en aquesta regió del Pròxim Orient. Des d’aquell moment, l’Estat d’Israel ha intensificat les violacions de drets humans i la repressió contra la població palestina, convertint els Acords d’Oslo en paper mullat. La situació actual, que ha estat qualificada pel Parlament de Catalunya com a apartheid, feia insostenible el manteniment d’aquest agermanament.


Finalment, volem posar de manifest que l'Ajuntament manté acords amb altres ciutats d'Estats que també estan perpetrant violacions de drets humans, com ara Dubai (Emirats Àrabs), Isfahan (Iran) o Istambul (Turquia). Des del Jovent Republicà, defensem una política d'agermanaments que, des de l'internacionalisme republicà, promogui la pau i la justícia globals, construint relacions que millorin la vida de la ciutadania i enforteixin vincles entre cultures i societats.

 

Prou Complicitat Prou Complicitat