< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.05
2006
Èxit de l'Acte d'en Junqueras amb les JERC - Barcelona

A les 18:00 hores ha començat la passejada històrica des de l'Arc del Triomf de Barcelona, que ha comptat amb les explicacions magistrals de l'Oriol Junqueras. L'acte ha transcorregut llocs emblèmatics de la ciutat, com el mateix arc de Triomf, el carrer del reg comptal, l'església de Sant Pere, la plaça de Sant Agustí vell, al Passeig del Born o al mateix Fossar de les Moreres.

Junqueras ha recordat les escenes de les batalles més destacades del setge borbònic del setembre de 1714, com la defensa patriòtica de la Bretxa reial, o l'aferrissada lluita pels cèntrics carrers de Barcelona. Durant l'acte, on hi participaren més de mig centenar de joves, s'han viscut moments d'emoció i d'èpica nacional.

Posteriorment s'ha celebrat un míting final al Fossar de les Moreres, on hi ha participat en Gerard Gómez del Moral, Portaveu de les JERC - Barcelona, que ha remarcat "la importància de la presència de l'esquerra independentista a Europa". Posteriorment ha intervingut l'Arseni Armengou, candidat de les JERC a les eleccions, que ha volgut evidenciar el seu "malestar contra el boicot de les institucions europees envers al projecte de les nacions sense estat". Per cloure l'acte ha acabat Oriol Junqueras, candidat d'Esquerra a les eleccions del 7 de juny, que ha volgut "potenciar el discurs independentista a Europa".