< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.10
2016
Fora el feixisme dels nostres carrers

Les JERC Barcelona condemnem l’exposició de monuments franquistes als carrers de la nostra ciutat. Defensem la memòria històrica als museus però ens neguem a tornar a tenir símbols franquistes a la via pública.

A la inauguració de l’exposició dels monuments franquistes davant del Born CC, les JERC Barcelona ens hem reivindicat entrant al museu amb una pancarta. Condemnem l’agressió amb la qual se’ns ha impedit entrar al recinte. Des d’un primer moment, hem volgut entrar pacíficament però els responsables de la seguretat han utilitzat la violència contra nosaltres. A un dels nostres companys l’han tirat a terra i ha hagut de necessitar assistència sanitària.
 
L’altercat que hem patit però, no ha estat l’ únic. Des que s’han col·locat les estàtues, hi ha hagut diversos episodis que demostren el malestar de la ciutadania davant de l’exposició de vells símbols franquistes.
 
Hem volgut fer una acció pacífica per treure els símbols feixistes del carrer. Cal que s’exposin els símbols franquistes, però en un museu, i així ho demostrarem sempre.  Demanem al govern de la ciutat de Barcelona que retiri tots els símbols feixistes dels nostres carrers.

Fora franquisme dels carrers Fora franquisme dels carrers