< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.09
2016
La lluita contra la violència masclista no s'atura

Davant l’agressió sexual masclista que va patir la regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira el proppassat 1 de setembre al barri de la Sagrada Família, volem mostrar la nostra condemna absoluta i radical dels fets. 

L’assetjament reiterat de carrer que patim les dones consistent en mirades lascives, comentaris, seguiments i tocaments, que inclús a vegades acaben en agressions físiques i sexuals com aquesta, és la mostra més evident del patriarcat i de la desigualtat estructural que oprimeix totes les dones pel simple fet de ser-ho.

Estem fartes de no poder gaudir en igualtat de condicions dels nostres carrers i de la nostra ciutat. És injust que quan es fa de nit el carrer deixi de ser un espai públic per a convertir-se en un espai insegur per a la meitat de la població. És inacceptable que haguem de sentir por cada vegada que tornem de nit a casa soles. És intolerable que un cop cau la nit deixem de ser ciutadanes de ple dret i esdevinguem objectes sexuals amb un alt risc de patir una situació de violència masclista tal com evidencien les esfereïdores dades de les que disposem.
 
Reclamem una coordinació efectiva de tots els serveis d’atenció a les víctimes conjuntament amb la xarxa feminista existent a la nostra ciutat. Cal també destinar els recursos econòmics, informatius i humans suficients per tal de garantir una intervenció integral davant la violència masclista. Així mateix, demanem que l’Ajuntament de Barcelona i totes les institucions públiques del nostre país es posin a treballar per eradicar d’arrel la cultura patriarcal, des de l’educació a les escoles fins a la divisió sexual del treball i l’organització de la nostra societat.  
 
Agraïm i aplaudim fervorosament el gest de Maria Rovira d’haver fet pública l’agressió masclista que ha patit, exposant-se públicament com ho ha fet, tenint en compte la cultura patriarcal que impera i l’hostilitat conseqüent que de ben segur deu estar patint. Una mostra de valentia i coratge fer públic allò tantes vegades silenciat. Trenquem el silenci!
 
Les JERC Barcelona estenem la mà a tots i totes les nostres conciutadanes disposades a lluitar fermament per a acabar amb les desigualtats per raó de gènere. Organitzem-nos! Juntes farem nostra la nit!
 

#DiguesNo a la violència masclista #DiguesNo a la violència masclista