< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.09
2006
Les JERC – Barcelona aconseguim eliminar la presència d’efectius militars de la Festa del Cel

Després de 5 anys de reivindicacions permanents per tal d’aconseguir que les Festes majors de Barcelona se celebrin enfocades des del punt de vista de la llibertat, la tolerància i la democràcia; enguany serà el primer any que la ciutat de Barcelona la viurà sense la provocativa presència dels efectius militars dels exèrcits espanyols i francès.

 

Just després de la publicació, ahir, del programa oficial de les festes de la Mercè podem observar com enguany s’ha canviat la desfilada dels avions més bèl·lics i amb la tecnologia militar més avançada i mortal per la final del campionat del món del “Red Bull Air Race 2009”; que substituirà la tradicional exaltació de la violència exhibida per avions com l’Eurofighter o la Patrulla Águila  per un espectacle per a tots els públics que congregarà els millors experts en la velocitat i les piruetes acrobàtiques.

 

Des de l’any 2004, les Joventuts d’Esquerra hem celebrat anualment un acte informatiu i reivindicatiu en el qual reclamàvem precisament la supressió de l’espectacle amb efectius militars en aquest espai. Així doncs, i després de l’increment any rere any de la pressió al consistori, enguany s’ha aconseguit el nostre objectiu.

 

Gerard Gómez del Moral, Portaveu de les JERC - Barcelona, ha dit que “és gratificant veure com un grup de joves pot canviar un aspecte tant important per la ciutat” alhora que s’ha mostrat feliç per haver acomplert “una de les grans reivindicacions de les JERC – Barcelona, i aconseguir que l’últim dia de les festes no acabi amb desenes d’avions militars ostentant la seva prepotència, violència i mortaldat, ni confeccionant la gran bandera espanyola a l’aire que clou l’espectacle”. D’aquesta manera ha afegit que “les JERC seguirem lluitant per abolir la presència de militars a la ciutat, i no pararem fins a trobar solucions dignes a altres espais com la Caserna del Bruc, el Castell de Montjuïc o Capitania general”.

 

Paral·lelament,  ha anunciat “mobilitzacions durant les festes majors de la ciutat, ja que encara hi ha moltes coses a millorar per poder celebrar una festa major com cal, on la presència del català no sigui residual i on els i les joves tinguin els seus propis espais per conviure i gaudir de la Mercè”, alhora que s’ha mostrat convençut de “poder aconseguir, finalment, “la festa major que els barcelonins i barcelonines ens mereixem”.