< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.10
2013
Les JERC Barcelona denunciem la precarietat laboral de la joventut

En el marc de la campanya “Jove Enfronta’t al Present”, les JERC Barcelona ens marquem l’objectiu de denunciar i fer visible la situació precària del jovent de la ciutat. Avui, dilluns 28 d’octubre, hem realitzat una acció amb l’objectiu de mostrar als i les veïnes de la ciutat la situació a la que aquesta crisi aboca el jovent. 
Les reformes laborals, l’aposta pel turisme com a única font d’ingressos i les retallades antisocials, han dut al jovent català i barceloní a una situació límit. Tal com han mostrat Acció Jove de CCOO, com Avalot d’UGT, amb els seus respectius documents sobre la precarietatl’emigració juvenil, queda clar que el futur dels joves passa per l’exili. Un de cada dos joves es troba en situació d’atur, i dels que tenen treball, quatre de cada deu ho fa sota un contracte temporal. Quan el govern ens intenta fer creure que segons la darrera Enquesta de Població Activa, l’atur ha baixat, menteix. L’atur no ha baixat per que s’hagi creat ocupació, sinó per que la població activa s’ha reduït a causa tant de l’envelliment de la població com de l’emigració.

Un país que no creu en els joves, com a generació present o futura, és un país que ha fracassat. Per tant ja és hora que tant els empresaris com el govern d’aquest país i ciutat realitzin un vertader exercici de patriotisme i apostin per la joventut, tot potenciant la reconversió d’un model productiu que ens lliga a una alta temporalitat i estacionalitat. És hora que el jovent resolgui els seus problemes col·lectius de manera col·lectiva, deixant de participar en aquesta cursa de rates a que ens aboca aquest sistema malaltís.