< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.04
2006
Les JERC – Barcelona denuncien l’augment de les taxes d’atur entre el joves a la seu de Foment del treball

Una desena d’activistes de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de la ciutat de Barcelona, han desplegat una pancarta davant de la seu de Foment de Treball, coincidint amb la jornada prèvia del dia del treballador.

Durant l’acció s’ha desplegat davant de la porta una pancarta sota el lema de “Foment del treball fomenta la precarietat” i on es podia llegir com a subtítol “El jovent combatem la crisi, no a l’acomiadament barat!” en al·lusions a les declaracions que han fet diversos representant de la patronal reclamant abaratir l’acomiadament.

Paral·lelament s’han repartit mig miler d’octavetes de la campanya i s’ha penjat una pancarta on s’ha recordat l’evolució de l’atur juvenil (entre 16 i 24 anys) a Catalunya, on ha passat d’un 13,9% el quart trimestre de 2007 a un 36,3% el primer trimestre de 2009.

Gerard Gómez del Moral, Portaveu de les JERC - Barcelona, ha recriminat "l’actitud de la patronal, que una vegada més ha demostrar que vol fer prevaldre el seus interessos empresarials al del conjunt de la societat i dels treballadors catalans". Gómez del Moral ha volgut aprofitar la situació per animar a tot el jovent a "participar de tots els actes que se celebraran demà per a lluitar per un treball més digne" alhora que ha convocat a tothom per "formar part de la manifestació que transcorrerà pel centre de Barcelona i sortirà a les 12:30 de la Pl. Universitat."