< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.06
2006
Les JERC - Barcelona ens encadenem a Capitania General

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Barcelona s’han encadenat avui a Capitania General, per tal de denunciar la presència de l’exèrcit espanyol a la ciutat.

Mentre tres activistes s’encadenaven a l’entrada de l’edifici de Capitania General, una vintena llarga d’activistes han desplegat una pancarta on es podia llegir “Aturem el Feixisme. Militars ni a Barcelona ni enlloc”, alhora que es repartien un miler d’octavetes on s’explicava tota l’herència del franquisme que encara perdura dins l’estructura de l’exèrcit actual.

L’acció, que ha estat conjunta a València, Palma de Mallorca i a la nostra ciutat vol mostrar el rebuig general dels Països Catalans a la presència de militars al nostre territori. Un exèrcit que ha participat en conflictes com el d’Afganistan o Iraq, on prop d’un milió de persones han perdut la vida, una activitat totalment oposada a la suposada tasca humanitària que des del Ministeri de Defensa, dirigit per Carme Chacon, ens volen vendre.

A Barcelona, la protesta, que s’ha realitzat sense incidències, s’ha emmarcat dins la campanya anual “Que la guerra descansi en pau”, iniciada ara fa 3 mesos i que pretén denunciar les desigualtats socials i els interessos econòmics dels grans estats i multinacionals que s’amaguen darrera dels conflictes arreu del món.

Gerard Gómez del Moral, Portaveu de les JERC - Barcelona, ha aprofitat per recordar “l’opressió que patim com a poble, amb un exèrcit espanyol que té la missió de fer complir l’article 8 de la Constitución espanyola” i que “l’exèrcit espanyol és l’actual encarregat de perpetuar els símbols feixistes, com els que encara podem veure a la façana de l’edifici davant el qual ens manifestem avui”. Alhora que aprofità per denunciar “la hipocresia de l’exèrcit i la Ministra Carme Chacon, que conviden al jovent a apuntarse a l’exèrcit i les seves tasques suposadament humanitàries, mentre es dediquen a vendre armes prohibides a països en guerra”.

Podeu veure més imatges a la galeria