< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.01
2014
Les JERC Barcelona homenatgen a Martí Marcó en el 35è aniversari del seu assassinat

Les JERC de la ciutat de Barcelona hem recordat el company Martí Marcó, mort fa 35 anys a mans de la policia espanyola

Les JERC de la ciutat de Barcelona hem realitzat el tradicional homenatge a Martí Marcó i Bardella (1959-1979), en el 35è aniversari del seu assassinat. L'acte ha tingut lloc a la cruïlla del carrer Bruc amb Diputació, el mateix lloc on l'any 1979 va ser assassinat. Martí Marcó va ser militant de les JERC així com de diferents organitzacions independentistes i va estar sempre compromès tant amb l’alliberament nacional així com amb la lluita obrera. 

L’homenatge ha comptat amb la participació de Max Zañartu, portaveu de les JERC Barcelona, qui ha recordat la gent que va dir NO a la Constitució Espanyola i a la falsa transició, que va portar repressió a una generació que lluitava pels drets socials i nacionals del país, i que avui en dia encara patim.

També hem escoltat les paraules de les Joventuts d'Estat Català i Frederic Bentanachs, exfundador de Terra Lliure i company de lluita d’en Martí Marcó, qui l'ha recordat com un referent en la lluita nacional. L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en record i amb el cant de l’himne nacional de Catalunya.