< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.06
2015
Les JERC Barcelona lamentem la desaparició de la Regidoria de Joventut

La nova proposta de govern de Barcelona en Comú crea la Regidoria de Cicle de vida, feminismes i LGTBI, encapçalada per Laura Pérez

Aquesta decisió elimina del cartipàs municipal la Regidoria de Joventut, fet que des de les JERC critiquem ja que es tracta d’una decisió que trenca una llarga tradició de més de 30 anys de polítiques de joventut a l'Ajuntament de la ciutat on ICV-EUiA hi ha participat activament. A més a més, durant tota la campanya, Barcelona en Comú s’ha compromès a la creació d'una Regidoria de Joventut depenent directament d'Alcaldia, per tal de donar a les polítiques de joventut la importància que requereixen en el moment actual, amb unes taxes d'atur i precarietat juvenil exagerades i unes taxes d'emancipació sota mínims. Finalment però, dependrà de la segona Tinència d’Alcaldia.

Per altra banda, les JERC Barcelona considerem un error la creació d'una Regidoria de voluntat intergeneracional. Les especificitats dels diferents col·lectius a qui afecta, gent gran, gent jove, etc. requereixen de polítiques exclusives i transversals que garanteixin solucions a les necessitats que plantegen. Necessitem un lideratge polític potent de les polítiques de joventut a nivell de ciutat, tal i com va exercir-lo en Xavier Florensa, regidor de Joventut de les JERC durant el mandat 2003-2007.
 
En tercer lloc, emplacem al nou Govern de la ciutat liderat per Ada Colau, a mantenir un diàleg amb el potent teixit associatiu juvenil de la ciutat, amb el Consell de la Joventut de Barcelona com a referent, per a garantir la presència d'aquest com a agent actiu polític en el disseny, en la implementació i en l'avaluació de les polítiques que afecten al jovent de la nostra ciutat.
 
Finalment, des de les JERC Barcelona exigim que es recuperi la voluntat política de ser una ciutat referent en polítiques de Joventut. Si volem deixar de ser una ciutat que expulsa els i les joves a l'estranger per ser una ciutat que els integra com un actiu de present i de futur, cal que ens dotem de les millors eines per afrontar tots aquests reptes. Per tant, demanem a Barcelona en Comú i a l'Alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que recapacitin en aquesta decisió i situïn al jovent de la ciutat com una prioritat tal i com es mereix.

La Regidoria de Joventut havia de dependre d'Alcaldia directament, no de la segona Tinència La Regidoria de Joventut havia de dependre d'Alcaldia directament, no de la segona Tinència