< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.10
2013
Les JERC Barcelona organitzem l'Escola de Formació a l'Escola Vil·la Joana

El passat cap de setmana, les JERC Barcelona vam celebrar l'Escola de Formació a l'Escola Vil·la Joana, una organització sense ànim de lucre i al mateix temps el primer servei turístic europeu on la plantilla de treballadors són persones amb discapacitat fonamentalment psíquica.

Al llarg del cap de setmana, prop d'una cinquantena de militants van participar en les diferents activitats organitzades, centrades en dos temes cabdals: la defensa dels nostres drets laborals i el cooperativisme, especialment en la seva vessant financera. 

Des de la federació entenem que no podem renunciar als drets laborals i socials que els nostres avis i pares van guanyar, per tant l'acció col·lectiva en la seva vessant sindical esdevé imprescindible. Per altra banda és necessària una reforma empresarial, no laboral, el que significa que cal un canvi de model productiu per a tornar a créixer, aquest cop de manera sostenible i sostinguda. Les reformes laborals no han creat mai ocupació. Cal un nou model empresarial que posi per davant la satisfacció de les nostres necessitats com a éssers humans, que el benefici pel benefici. Cal fomentar l'emprenedoria cooperativa per davant dels autònoms i les societats, tant anònimes com laborals. També creiem que cal que l'administració impulsi la creació de cooperatives. 

Les JERC Barcelona som conscients de la importància de l'organització, la nostra tasca del dia a dia no només inclou la lluita al carrer i a les institucions, sinó també la formació de la nostra militància.