< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.03
2007
Les JERC – Barcelona participen del “Scontri Internaziunali di a ghjuventù in lotta”

D’acord amb el comprimís de contribuir a la solidaritat internacional entre els pobles, representants de la Comissió de Relacions Internacionals de les JERC han participat al Scontri Internaziunali di a ghjuventù in lotta, organitzat per Ghjuventù Indipendentista, l’organització juvenil de l’independentisme cors. La tercera edició d’aquesta trobada de joventuts independentistes, que tingué lloc a Corti, just al centre de l’illa de Còrsega del 20 al 23 de febrer, ha estat una oportunitat per intercanviar opinions sobre el medi ambient, el model universitari i la situació política que es viu a Còrsega, Irlanda, Galícia, País Basc, Sardenya i als Països Catalans.

Les jornades s’iniciaren amb una roda de premsa per a presentar les delegacions internacionals a l’emblemàtic Ponte Novu, on es va retre homenatge a Pascal Paoli, dit “U Babbu di a Patria”, en el bicentenari de la seva mort.

Durant els tres dies es realitzaren debats per a la construcció d’un model universitari nacional i universal, sobre les situacions polítiques de les diverses nacions sense estat i sobre les agressions mediambientals de què en són objecte. El dijous 22 es celebrà una conferència-debat  que, sota el títol de “Terra i medi ambient” i comptant amb la participació de la societat civil i la comunitat universitària,  permeté al grup CORSICA NAZIONE INDIPENDENTE presentar la proposició de llei sobre la possessió de la Terra, aprovada a les Ghjurnate Internaziunales 2006. Aquesta proposició de llei pretén donar una resposta a l’especulació immobiliària que Còrsega, com tants d’altres països mediterranis, pateix al seu litoral.

Aquestes jornades han permès refermar la necessitat que les nacions sense estat a Europa adoptin un front comú per a avançar en el camí cap al dret a l’autodeterminació i l’alliberament nacional.