< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

08.03
2014
Les JERC Barcelona protestem pel tancament del Castell de Montjuïc

Avui, dissabte 8 de març, les JERC Barcelona hem realitzat una acció de protesta en contra del tancament del Castell de Montjuïc per part de l'empresa concessionària Magma Cultura SL, amb el vistiplau de l'Ajuntament.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de la ciutat hem reclamat un Castell de Montjuïc públic i gratuït, sense cap limitació en l'accés; i hem exigit al Ministeri de Defensa la cessió incondicional de l'equipament a la ciutat.

Una quinzena d'activistes hem protestat a les portes del castell denunciant el procés encobert d'externalització dut a terme l'alcalde Trias que ha produït el tancament del castell i l'establiment d'una entrada al preu de 5 euros per part de l'empresa Magma Cultura SL. Durant l'acció s'ha desplegat una pancarta amb el lema “El Castell de Montjuïc no es tanca” i s'ha repartit mig miler de pamflets als visitants del castell. La protesta ha rebut el suport dels i les visitants, la majoria dels quals encara no estava al corrent de la decisió presa per Ajuntament i empresa.

Segons el portaveu de les JERC Barcelona, Max Zañartu “un castell que tant mal ha fet a la ciutat (tortures de la Setmana Tràgica, bombardejos d' Espartero, afusellament del President Companys) ha d'esdevenir un símbol de pau i memòria històrica, i per tant cal que la ciutadania se'l fagi seu”. Finalment Zañartu ha sentenciat “la decisió de limitar l'entrada al castell i fer-la de pagament allunya als i les barcelonines d'un equipament que hauria de ser seu, i per tant, qualsevol modificació en la gestió del Castell, ha de ser fruit d'un ampli consens”. 

Acció de les JERC Barcelona Acció de les JERC Barcelona