< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.05
2007
Les JERC – Barcelona protesten contra l’especulació al Saló Construmat

Minuts després de les 10 del matí una desena de militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) de Barcelona han arribat al Saló Construmat de la Fira de Montjuïc. Un cop allà han desplegat una pancarta on es podia llegir “Menja’t l’especulació”, just davant de l’estand de l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis.

Els joves republicans han repartit també mig miler d’octavetes entre assistents i els treballadors dels estands on es podien llegir les alarmants dades que indiquen que més de la meitat dels joves de 25 a 29 anys no estan emancipats, i que  a més a més gairebé 2/3 parts declaren no estar-ho perquè no poden. Tanmateix, els activistes de les JERC han repartit cinc-centes totxanes de gominola per tal d’arribar d’una forma més directa a tots els assistents de la fira.

Gerard Coca, Portaveu de les JERC – Barcelona, s’ha mostrat “alarmat per les dades que indiquen aquest alt nivell de dependència que tenen encara els joves amb els seus pares” que ha atribuït als “abusius preus dels habitatges així com als treballs precaris i als salaris baixos”. Coca ha volgut destacar la voluntat de les JERC de “crear la Regidoria d’emancipació juvenil que hauria de servir per a poder fer polítiques de joventut de forma transversal i incidint en tots els camps de la política” i ha destacat també la proposta dels joves republicans d’“incorporar al mercat 10.000 pisos que actualment es troben desocupats” proposta que segons les JERC “farà augmentar les xifres de joves emancipats”.