< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.02
2007
Les JERC – Barcelona realitzen tres accions simultànies a estacions de la RENFE

Minuts després de les cinc de la tarda una seixantena de militants de les JERC – Barcelona han realitzat tres accions simultànies a les estacions de Sants, Sant Andreu Comtal i Passeig de Gràcia. Les accions, sota el lema genèric “No perdis el tren”, han servit per reclamar el traspàs de la xarxa de rodalies a la Generalitat.

Així doncs, a l’estació de Sants s’han instal•lat una plafons reivindicatius per tal de que els viatgers poguessin fer les seves crítiques i queixes en vers el servei que ofereix la xarxa de Rodalies, així com a l’estació de Sant Andreu Comtal es denunciaven els constants retards que cada dia pateixen milers de persones. L’acte més multitudinari ha tingut lloc a l’estació de Passeig de Gràcia, on una trentena d’activistes de les JERC han desplegat una pancarta on es podia llegir “Fes-te sentir per un servei digne”, alhora que han repartit tres centenars de xiulets a tots aquells ciutadans que cansats d’un servei deficient s’han animat a xiular.

Ens els tres actes s’han repartit un miler d’octavetes on s’informava a tots els ciutadans de l’actual situació de la RENFE, així com també les exigències del Jovent Independentista per tal de millorar el servei. Tot i que els actes han transcorregut amb normalitat, els activistes de les JERC s’han vist sorpresos per un desplegament de forces de seguretat privada, que han acabat, a Sants, amb l’expulsió dels joves de l’estació.

Gerard Coca, Portaveu de les JERC – Barcelona, ha denunciat poc després de les accions que “malauradament fets com els ocorreguts avui a la línia C3 són normals a Catalunya” i ha exigit “el traspàs sense demora dels serveis ferroviaris a la Generalitat de Catalunya” així com també “una dotació econòmica suficient per compensar la manca històrica d’inversions”. Coca ha reclamat a “totes les administracions que prioritzin el transport ferroviari, peça clau per a garantir un transport públic i de qualitat”.

Podeu veure totes les fotos a la Galeria d'imatges.