< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

28.04
2016
Les JERC Barcelona sobre la proposta de govern ERC-BeC-CUP

Ahir ERC Barcelona va fer una aposta decidida per la ciutat, va proposar un govern d’esquerres integrat per Barcelona en Comú, ERC i la CUP, posant a Barcelona en el punt de mira i per la qual els partits i organitzacions polítiques hem d’assumir la nostra responsabilitat i treballar per transformar i millorar en pro de la classe treballadora, de la justícia, l’honestedat i la capitalitat d’Estat.

Ahir mateix l’Alfred Bosch feia aquesta proposta i poc més d’una hora després la regidora, de la CUP-Capgirem Barcelona, Maria Rovira responia davant els mitjans amb un no a la proposta d’ERC. No s’està proposant cap acord de govern concret, cap repartiment de cadires, simplement que aquestes tres forces polítiques, que aposten per un canvi real a Barcelona, comencin a parlar de com garantir la governabilitat de la ciutat per a què Barcelona avanci cap a la justícia social, l’honestedat i la capitalitat.

Lamentem aquesta resposta precipitada per part del Grup Municipal de La CUP-Capgirem Barcelona, i sabem que aquesta posició no és unànim en el sí de la seva organització. Des de les JERC Barcelona, organització del jovent independentista, que apostem pel feminisme, el socialisme i la independència dels Països Catalans, i creiem en el municipalisme com l’eina per transformar la realitat que ens envolta, instem a la CUP Barcelona a obrir el debat en el sí de l’organització per poder començar a posar les bases d’una Barcelona feta amb i per a la ciutadania dels 73 barris de la ciutat.

La mateixa Maria Rovira deia davant la premsa que aquest debat d’entrar a govern, que es va prendre durant la conformació de la seva candidatura a finals de 2014 i principis de 2015, es podria reobrir. I això és justament el que demanem, que la CUP Barcelona obri el debat davant d’aquesta nova proposta i doni veu, com ha fet més d’un cop, a la seva militància, i segueixi complint així el principi vuitè que regeix l’acció la candidatura de la CUP-Capgirem Barcelona al consistori: “8. La candidatura supeditarà els pactes, aliances i acords al programa i als espais de participació i decisió.”

Així doncs, les JERC Barcelona instem a totes les forces polítiques implicades a dialogar per posar en valor el que ens uneix per fer avançar la ciutat cap al canvi real que la ciutadania va votar el 24 de maig passat. Depèn de totes i tots nosaltres estar a l’alçada i donar resposta a les expectatives de la ciutadania. No podem permetre que l’Ajuntament, i per extensió la ciutat, retrocedeixi a anys enrere com ho faria si el PSC, qui ha governat Barcelona durant 32 anys, torna a governar. Depèn només de nosaltres.

Imatge de Imatge de "Suma't al canvi real" d'ERC Barcelona